World Wide Web
5

Språkfil till Standard Theme 2 (svenska)

Mitt favorittema Standard Theme blev uppdaterat och efter flera problem som jag stötte på bestämde jag mig för att köpa Support License ändå. Något hjälp på forumet fick jag inte, bara en liten knuff i rätt riktning. Dom kunde inte fatta problemet och sa till mig att det är svårt, att det kan vara vad som helst, så jag var tvungen att lösa det själv. Om ni inte var här och såg problemet så hade jag stor svart box under mina inlägg. Det var footer som blev så stor att den kom helt upp till header. Skitsamma. Det gick bra till slut. Sidan är uppe igen och mår bra och jag med den, och nu har jag v.2 också. Nice. Men jag var tvungen att redigera dem språkfiler om igen för att de gamla inte helt stämde med de nya. De .mo och .po jag redan skrev om. För att redigera språkfiler använde jag verktyget PoEdit (nu vet jag vad den heter!) och det tog minst 2-3 timmar. Roligt, va?

Nu när jag är klar ska jag bidra till forumet Standard Theme 2.0 språkfil Svenska. Jag såg att det fanns bara en och allt var inte översatt i den, sedan var den inte skriven i min smak heller, så det var bara att kavla upp ärmarna.

För dem som har googlat sig hit i behov av filen, packa bara upp den och sedan ladda upp både sv_SE.mo och sv_SE.po till /wp-content/themes/StandardTheme_20/lang/ och det är allt.
Sedan startar språket direkt.

Du kan ladda ner den här.

5 Svar till “Språkfil till Standard Theme 2 (svenska)”

 1. Fredrikhimlen september 15, 2010 på 05:32 #

  Tack för att du delar med dig. Ska jämföra med min ofullständiga för att se vad jag kan förbättra i min 😉

  På forumet ger jag lite hintar om hur man kan fixa till så att även wp-pagenav-grejset blir översatt till svenska.
  Jag vet inte om det är sådär värst lätt att förstå sig på det jag skrev, men tveka inte att fråga…
  http://standardtheme.com/forums/showthread.php?507-Where-do-I-edit-the-pagenavi-text

  Ett annat litet problem du har är att knappraden med länkar till youtube, facebook och så vidare inte fungerar. Skriv bara användarnamnen så löser det sig.

  • Elma september 15, 2010 på 20:26 #

   Hej Fredrik!
   Roligt att du kom förbi!
   Ja, jag ska gärna kolla på det och vad ni håller på med där inne på forumet! Är bara rädd att jag inte blir fast för det och er när vi börjar diskutera och så 🙂
   Och tack för att du pekade på det med länkar. Det skulle säkert dröja innan jag skulle upptäcka det. Så vitt jag kommer ihåg så vad det länken man skulle skriva in i ST v.1 och inte bara användarnamn, så jag automatiskt gjorde så i v.2 också.

 2. Peter oktober 14, 2010 på 15:44 #

  Vad hade du för problem med ditt standard theme? Jag får http 500 internal server error när jag aktiverar standard theme 2, all mina andra teman funkar men just standard theme får jag inte igång, jag har avaktiverat alla plugins men det hjälpte inte, installerde t.o.m om hela wordpress, php, mysql men det blir fortfarande samma felmeddelande, funderar just nu om jag ska köpa support licens, har du några förslag?

  • Elma oktober 15, 2010 på 03:19 #

   Hej Peter!
   Jag hade problem med *text widget*. Koden som jag skrev förändrade bloggens utseende. Något med < 'div'> var det och det var inte så lätt att upptäcka det. Det kunde ha varit vadsomhelst så det tog tid innan jag hittade vad som orsakar felet.
   Och inte heller jag kunde göra något åt det genom att avaktivera alla plugins för att *text widget* finns inte med i listan av de installerade plugins. Den ingår i WP.
   Gällande ditt problem… Jag har kollat upp om det finns trådar i ST-forumet om *http 500 internal server error*, men det finns inte, men om du vill att jag ställer en fråga till de så kan jag göra det också. Jag fick aldrig någon riktig hjälp från de, utan fick göra allt själv så det kan kännas onödigt att slänga några hundra spänn. Du kanske vill avvakta.
   Men.. *http 500 internal server error* är ett SERVER fel, som kan komma från fel skriven kod i tema eller plugin och visa upp sig i t.ex. htaccess fil. Sedan kan det t.ex. vara så att man har en enkel webhosting och att därför olika teman eller för många aktiverade plugins tar upp för mycket minnet vilket leder till att felet visas upp. Jag hörde också att massa users fick samma problem efter att ett webbhotell gjorde server uppdatering.
   Orsaker kan vara ännu flera, men jag tycker att du bör först kolla upp med din host. Det är mer möjligt att de hjälper dig än de i forumet.

   Elma

Trackback/Pingback:

 1. Språkfil till Standard Theme 2.0 (svenska) | Fredrikhimlen.se - september 15, 2010

  […] finns en språkfil på Svenska skapad efter en annan persons preferenser. Tack för din variant Elma Dumancic, mycket bra att du satsat av din tid för det […]

Lämna ett svar:

Gravatar Image