Stuff for you
0

Gabriella Gardell Freudenthal, tjejen som försvann i Egypten och en sparad PDF version av hennes blogg

Alltså, man vet inte hur man skulle börja skriva om den här tjejen. Det är så mycket man skulle kunna säga och skriva. Ni vet hon man kunde läsa om i tidningar sista tiden.

Jag känner inte henne, men jag fick läsa hennes blogg och hennes Facebook.

Jag fick läsa i hennes status att hon blir kallad av vissa som ”arabälskare” och att hon är arg pga. det. Och i ett annat status att yttrandefrihet ska vi inte utnyttja. Inte om det gäller Muhammed och inte om det gäller muslimer. Men hon sa inte direkt så. Hon sa typ såhär, ”Varför skulle vi reta upp muslimer med sådana filmer som ”Innocence of Muslims” när vi vet att vi kommer att få sådan resultat som vi fick (död ambassadör bl.a.) och att det är typ vårt fel och inte deras att det blev så som det blev till slut … Att sådana filmer ingen behöver skapa alls.

Och med det har jag inget emot, däremot att inte alla får yttra sig, det har jag emot. Och att terrorismen vinner över civilisationen, det har jag emot också.

Jag menar, hur dum FÅR man egentligen vara? Hur mycket korkad?

Jag läste hennes blogg. Hon la upp länken själv för ett par dagar sedan, där på Facebook, i en av hennes status. Jag läste allt från början. Hur allt gick innan och under resan.

Hon sa att hon vill själv skriva sin egen historia på bloggen utan att kontakta Aftonbladet. Dom enligt henne skulle omvandla historien till något annat bara för att få läsare. Likadant som dom gjorde innan, sa hon.

Hon hade bloggen uppe i några dagar bara och sista dagen, alltså idag, den 14 hade jag inte hunnit uppdatera hennes sidan i dator ännu och kolla upp om något nytt hade kommit upp, när jag sent på kvällen såg i läsplattan att hon hade lösenordsskyddat den. Eftersom jag inte hade uppdaterat hennes sidan i min dator hade jag allt öppet i en flik och jag kunde spara den som .webarchive fil. Denna fil kan man öppna i Safari, både i OS X- och Windows och läsa den för den som vill. (Jag själv fick problem med att öppna den i min dator när den kom från nätet, så jag lägger upp PDF-fil istället.)

Jag har inte hunnit spara hennes blogg i sin helhet. Det var meningen att jag skulle spara hennes feed i Google Reader. Jag bara anade att någonting kommer att hända, men då upptäckte jag att det inte gick att spara feeden och genom att prova att surfa dit upptäckte jag det där med lösenordsskyddet.

Några första inlägg och eventuellt några sista (om dom fanns) kunde jag inte spara, men det här mer än räcker för att man ska kunna uppfatta historien och personligheten som ligger bakom bloggen och bakom den där historien om försvinnandet och s.k. ”kärleken” som förmodligen hela Sverige följde.

Hennes tankesätt är så speciell, så unik, att det är värt att läsa vartenda ord.

Värt?

Ja, om du har alltid undrat som mig hur vissa tjejer kan bli utnyttjade så ”lätt” så som jag fick höra i vissa historier.

Att dom inte vill kämpa emot, inte säga ett ord tillbaka när något skulle hända dom, något ovanligt, dumt eller farligt, då kan ni läsa den här historien.

Men jag lovar inte att ni ska förstå hennes beteende.

Och vissa undrar om det där hon skriver är sant …

Men det lämnar jag åt er att själv bedöma, allt …

annagabriella.blogg.se -.webarchive

annagabriella.blogg_.se-”.pdf

Wow. Det är tyst här ...

Var den första att starta konversation!

Lämna ett svar:

Gravatar Image