Et cetera
0

Alla vi har någon knas granne som få tycker om

Alla vi har någon knas granne som få tycker om.
Min granne har ALLA epiteten man kan komma på och hon även stalkar mig och vissa andra också.

I hennes och barnets personliga liv vill jag inte gå in på, men det är mer än illa att min pojke tror att de skaffar ny pappa hela tiden.
Hon jobbar inte. Förmodligen har aldrig gjort det, iaf. inte de sista sex år jag bott här. Så hennes heltidsjobb går ut på att gå runt och prata påhittade historier till grannar om andra grannar hon inte tycker om eller har bråkat med och med det skapa konflikter mellan dem.

Och även om få har sagt mer än bara ”Hej” till varandra, började man märka att vissa grannar plötsligt vänder bort huvudet ifrån varandra och att deras och hennes barn säger till vissa andra barn att de inte får vara med i leken. Barnen blir ledsna då eftersom de inte har någon att leka med och slutligen tror barnen att det är något fel på dem och att ingen tycker om dem och vill inte gå ut.
Att det gick så dåligt, ja man undrar vilket skit hon sa till andra när både föräldrar och deras barn reagerade så.

Och vi är offer för det där skitsnacket också.

Vad jag uppfattar varade det så i mer än ett år tills nyligen, då kvinnan misshandlade en 18årig granntjej som klagade på hennes bråkiga barn. De hade ofta bråkat med och mobbat tjejens lillebror, det har jag och flera till vittnat om.
Hur det gick till vet jag inte, men kvinnan sparkade tjejen med foten, drog henne i håret och allt det där slutade med polisanmälan och med att en gammal grannkvinna spelade nanny för tjejen och hennes lillebror eftersom de inte fick vistas utomhus utan uppsikt.
Väl efter det började grannar äntligen kommunicera med varandra och de flesta som bor här uppfattade då vem kvinnan är. De flesta, för att vissa andra verkar fortfarande vara döva och blinda.
Och efter det började snack-helvete för kvinnan.

Många kom fram och hade något att säga om henne. Bilden om kvinnan skapades.

Så häromdagen råkade mamman gilla min Instagram photo medan hon befann sig på samma lekplats som mig.
Alltså hon satt och stalkade min profil och mina bilder i sin mobil medan jag satt 5m ifrån henne och surfade i min iphone.
Plötsligt kom en notis om det.
Jag skulle kolla upp vem det var men kunde inte hitta henne och inte heller ”like”. Hon hann redan blocka mig, men skärmbilden har jag kvar 😉 och nick gick det att googla upp, då såg jag att det verkligen var hon.

Hon slutar inte utan fortsätter. Kan ge osmakliga kommentar när hon vet att du hör, men låtsas att prata med barnen om dig (dra småbarn in i vuxna problem?!)
Andra dagar sätter hon sig på samma bänk bredvid våra män (vissa kvinnor undviker hon) när både våra och hennes barn är ute och leker tvingar hon sig in i samtal med männen. Söker kontakt. Även om de inte vill ha med henne att göra.
Verkligen läskigt och obehagligt. Att när du sitter med någon som du trivs med plötsligt kommer hon kvinnan och sätter sig bredvid dig. Att någon vem du snackar om och har eventuellt bråkat med, kommer ner, ger dig ett leende, pratar till dig (inte med dig) och lämnar plötsligt sitt barn till dig. <---- (?!) Hon ska söka sitt andra barn säger hon och så går hon bara. (?!) Och hon vet att många snackar om henne, hon står i fönster och lyssnar och gömmer sig inte medan grannar pratar om henne på bänken under hennes fönster(vissa gör det högt). Och ändå kommer hon fram till dem. Och vad ska man göra då? Man god som man är kan inte lämna ett litet barn och gå iväg eller börja diskutera framför barnet (jämfört med henne)och hon vet det och leker med en. Medan andra hinner återhämta sig från en chock är hon redan iväg och du har hennes barn bredvid dig och känner dig också ansvarig för det(?!) Helt tokigt! Vissa andra dagar kan hon bli arg. En dag stängde hon fönster medan andra snackade skit om henne och spelade högt Iron Maiden: " You'll take my life but I'll take yours too You'll fire your musket but I'll run you through So when you're waiting for the next attack You'd better stand there's no turning back" Alla män och kvinnor började garva. Vad kan man göra? Om jag var där skulle jag också göra det. Istället för att backa ger hon bara mer material för snack-utvecklingen. Och detta är inget hear-say, min man var där när detta hände. Hon tycker också att kvinnorna hatar henne och att det går bättre för henne med män. Undra varför 🙂 Jag är bara glad att rollerna blev omvända. Karma is a bitch if you are 🙂

Wow. Det är tyst här ...

Var den första att starta konversation!

Lämna ett svar:

Gravatar Image