Et cetera
2

Hubble Space Telescope

Jag verkligen älskar att titta på dokumentärer. Spelar ingen roll vilka. Reality, Science, whatever! Alla är intressanta på sitt sätt och varje gång lär man sig någonting nytt. Och när jag är på jobbet som just nu, kollar jag alltid på sånt. Här finns det LED 3D tv-n (inte LCD som hemma hos mig) och massor med HD kanaler.

Shit, vilken upplevelse man får.

Nu har jag precis tittat klart på ett program om universum, en typ av program som jag försöker aldrig att missa om det går. Jag blev ”smittad” en gång för några år sedan, då jag hittade flera videor på YouTube om  Hubble Telescope. Redan innan såg jag flera stilbilder som kom från Hubble (det såg alla väl?) men man kan aldrig uppfatta det man ser som när man tittar på filmer. Dom är grundade på tusentals, kanske miljontals bilder som Hubble tog genom alla åren, så dom är definitivt realistiska, men året 2003 tog Hubble Space Telescope bilden av millenium, en bild som visar vår plats i universum. Den som förstår vad denna bild föreställer blir för alltid förändrat av den. Precis som jag blev.

2 Svar till “Hubble Space Telescope”

  1. Cissi september 22, 2010 på 19:38 #

    ska vi följa varandra via bloglovin? 🙂

    • Elma september 22, 2010 på 19:58 #

      Det är gjort! 🙂

Lämna ett svar:

Gravatar Image