Et cetera
13

Steve Schapiro, Christina Stielli och Chili Cheese

 Måndag var det skitkonstig dag då jag sov bara. Jag kom hem från jobbet runt 08 på morgonen och eftersom jag inte skulle jobba senare samma dag lade jag mig inte direkt, utan ett par timmar senare hoppade jag in i sängen och även om jag sa att jag vill gärna bli väckt runt kl. 15 och senast kl.16 så gick det inte att väcka mig, utan kl. var 18 då jag kom upp. Jag tänkte då att det var kört. Att jag ska vara vaken hela natten för att jag sov så bra och tanken att jag skulle jobba nästa dag fr. kl. 10 minskade inte min oro. Och när 23:30 kom gick jag till sovrummet och lade mig in i sängen. Jag skulle bara sträcka ut kroppen lite, var min tanke, för att jag kände mig stel och lite trött, men det var för mysigt där inne.. Rummet var helt täckt i mörkret, småkallt och fylld med friskluft och ljudet av regn kom in genom öppet fönstret. Jag kände mig så bra där att när jag lade mig blev det bara paff  och jag var borta. Jag vaknade några gånger i korta stunder, men bara för att titta hur mycket klockan var. Jag hann också undra över min trötthet och hur f.. kunde jag sova så mycket, men sedan var jag borta igen. Inte ens larmet kl.07 kunde väcka mig direkt. Tre larm var inställda att larma var fjärde minut, men först halv timme senare gick jag upp från sängen. Sedan var det bara att fixa sig i ordning och gå och jobba, men bara fr. 10-14 för att jag hoppade in istället för R som skulle ha något prov då. Senare skulle jag till stan. Jag hade massor med saker att göra, så som jag alltid har när jag har min ”ledig” dag och så tänkte jag träffa Steve Schapiro som kom till Stockholm för att ställa ut på Galleri Unger. Han skulle ha ett samtal med Pelle Unger i Akademibokhandeln Hötorget och efter det signering. Så när jag var klar med allt jag skulle göra kikade jag in på ABH också. Där fanns det en gamal gubbe som snackade något på engelska. Jag var osäker om det var han, det var ännu inte dags för honom att träda fram. Så jag gick för att först titta runt lite. Jag visste var jag letade efter. Jag ville se om det fanns där en bok som nyligen kom ut. Det var en bok som jag hörde talas om nästan för ett år sedan. Då har man precis börjat jobba med den eller så tror jag så i alla fall. Oavsett när man började så håll man på med att skriva den då. Jag letade efter den i ABH nära mitt hem, men den fanns inte där då. Så jag började leta här också och det var så spännande. Boken är skriven av en person som jag aldrig träffat, men jag känner författaren väl från Twitter och bloggosfären, så jag hängde med henne en bra del. Och när man får känsla av att man känner någon och börjar gilla den personen man ”ser” så blir man skitglad när bra saker börjar hända till en. Så blev jag också. Och äntligen så hittar jag den eller jag hittar massor av dom och då kom jag ihåg när hon beskrev sin känsla av att se så många exemplar på en och samma plats. Jag förstodd precis vad hon menade även då ,men f.. vad jag skrattade sött när jag såg den bilden på riktigt. Det är bara att gratullera.

Jag älskar dig inte - Christina Stielli

Sedan har jag ställts inför ett dilemma, att köpa den nu eller inte. Jag redan har i skoluppgift att läsa en roman och jag vet att jag är försenad med den och om jag köper boken idag så ska det inte sluta bara med att jag läser klart den, utan det blir säkert massa twittrande och bloggande om den och som kommer ”aldrig” att sluta och då kan jag säga adjö till hela kursen som jag bör vara klar med inom några veckor. Nej, sorry Christina, men jag tror inte att du heller vill vara inblandad i min misslyckande 🙂 Och sedan måste jag komma på ett sätt att få boken signerad. Det är ett måste. Förra gången när hon signerade böcker i Stockholm sov jag hemma mellan två nattpass, men kanske hon ordnar något igen. Det måste jag kolla upp. Så i framtiden kommer jag att snacka mycket här om boken Jag älskar dig inte, bara inte ännu.

Jag gick tillbaka sedan för att lyssna på Schapiro och det var han den där gubben som jag redan hörde prata på engelska. Jag vet inte varför jag blev så förvånad när jag såg hur han ser ut, så där liten och i hög åldern. När man tänker efter var han populär redan i 60-talet så han måste ha flera decenier bakom sig. Eller så kanske var det inte alls åldern som förvånade mig, kanske var det bara det att jag har en annan bild av hur fotografer ska se ut. Nej, jag har inga fördomar.

Steve Schapiro i Akademibokhandeln Hötorget

Hur som helst. Jag stannade inte så länge. Efter halv timme började min mage påminna mig om att det var dags att käka något. Nej, inte bara något utan Chili Cheese. Bara Chili Cheese. Nothing else!
Så svängde jag till MAX när jag var på väg hem och beställde sex(6!) Chili Cheese.
Ni vet hur det är i MAX, det står typ 5 personer där och alla har sina uppgifter som dom gör, och jag vet ”inte” varför men först frågade mig en tjej som tar emot beställningar om jag menar sex bitar eller sex paket. Så jag svarade så som jag menade, sex paket. Men sedan kommer hon som ska fritera dom och frågar mig samma sak och sedan han också som tar emot betalningar. Till slut blir man nervös. Är dom döva eller vaddå?! Sedan säger hon en av dom:  Ja, men dom är goda, eller hur?
– Ja dom är skitgoda, men dom är inte bara till mig!
 

Älskade Chili Cheese

13 Svar till “Steve Schapiro, Christina Stielli och Chili Cheese”

 1. Madde september 22, 2010 på 09:31 #

  Chilichees är dödligt gott :-D. Så sjukt gott 🙂

 2. josefin september 22, 2010 på 09:35 #

  Hej! Fin blogg du har 🙂 Hoppas allt är bra! Följ mig gärna i min vardag som lärarstudent, min musik, mina drömmar och min träning! kram!

 3. Fröken M september 22, 2010 på 09:37 #

  Chilicheese är väl underbart goda !!

 4. alexandra september 22, 2010 på 11:41 #

  fin blogg! Följa varandra på bloglovin?:)

  • Elma september 22, 2010 på 11:47 #

   Hej! It’s done 😉

 5. Elma september 22, 2010 på 11:43 #

  Tack snälla ni för era kommentarer 🙂
  Jag kommer att besöka er alla under dagen och se vad ni håller på och skriver om.
  Kramar

 6. MariaMatilda september 22, 2010 på 12:01 #

  Clean blogg du har 🙂

 7. Mägz september 22, 2010 på 12:07 #

  Åh Chili Cheese <3 De på max är ju LÄTT godast!

 8. Grodan september 22, 2010 på 12:25 #

  Chili Cheese är fan bland det godaste som finns ;D

 9. Christina september 22, 2010 på 14:41 #

  Haha! Du är rolig du 🙂 Vi måste ses på stan så att jag kan kludda i en bok. Det går ju faktiskt att fixa tror jag 😉 Och vad glad jag blev över det superba sällskapet jag fick vara i! Syftar på inläggets rubrik då förstås.

  • Elma september 22, 2010 på 22:33 #

   Hej Stiellli!
   Vad trevligt att du kom förbi 🙂 och vad skitglad jag blev nu. Så klart vill jag att vi träffas nån dag. Jag ska höra av mig snart så bestämmer vi tiden.
   Kram till dig!

  • Elma september 22, 2010 på 22:35 #

   Och ja, tänk dig, ni två och chili cheese 😉

 10. MUUUUMS ! =D

Lämna ett svar:

Gravatar Image