Et cetera
5

Livet suger idag

Sitter på jobbet igen och är så nervös att jag har det svårt att skriva, men jag ska göra mitt bästa …

Igår morse när jag kom från nattpasset var jag så spänd att jag inte kunde somna. Jag låg och vred mig i sängen i tre och halv timmar och äntligen 12:30 somnade jag. Kl. var 19 när jag vaknade. Barnen och M. kom inte från barnkalaset ännu, så jag ringde honom i mobilen för att ”klaga” på det att jag inte blev väckt. Jag skulle ju till Stockholm och handla.

M. sa att de är på väg hem. Efter kalaset gick de till Ica för att handla. Han sa att han försökte att väcka mig men det gick inte, igen. Han var tvungen att gå hemifrån och senare försökte att väcka mig med mobilen också men den låg på vibb. Han sa också att min mamma ringde, och att hon sa att min farfar inte mår bra och att jag ska ringa henne snarast.

… Min farfar mådde dåligt väldigt länge. Han förlorade sin syn pga. diabetes och kunde inte gå någonstans för att han oftast skulle ramla då, men nu när jag ringde fick jag veta att han behåller ingen mat längre. Han kräks upp allt, även medicin och han tar ingen insullinspruta längre för att den inte behövs när man inte äter och så där håller det på i en månad nu. Första två veckor kunde han behålla en sort soppa de lagade åt honom, men nu behåller han inte det heller. De gjorde CT på honom men hittade inget och gav honom antibiotika som han skulle dricka, men det vill han inte ta för att han tycker att det smakar så illa och ändå spyr han upp allt. Mamma ville inte stressa upp mig, säger hon, så hon aldrig sa något om det när vi pratade i telefon, men när dom andra i familjen började undra varför jag inte ringer till min farfar då bestämde hon sig för att säga.

Man kan förstå att jag inte blev glad när jag hörde det. Inte bara att det kunde gå så illa att jag aldrig ser honom igen, utan hon skapade sådan situation att jag måste nu stressa upp mig 10x mer med tanke på att det kanske är väldigt kort med tiden. Så jag började ringa alla och då menar jag alla. Hela kvällen gick åt telefonsamtal. Jag ville veta allt! Men det blev för mycket info att smälta. Jag är tvungen att tänka igenom det. Vet bara att jag måste resa dit snarast men det här med flygbiljetter i sista stund är inte lätt. Jag håller på att bli tokig.

Min mamma skulle samla alla dokument till min minsta pojke och hon var nästan klar när dom häromdagen sa till henne att det saknas ett dokument till ifrån oss. Det är massa papper som behövs när barnet är född utomlands. Så han fortfarande har ingen pass och honom har ingen i familjen haft chans träffa utom min mamma som kom på besök till oss flera gånger och så här som det ser ut så kommer min farfar och min son aldrig att träffa varandra.

Ska det hjälpa om jag tänker så att min son som är nu två och halv år gammal skulle ändå inte kunna komma någonting ihåg och att min farfar skulle ändå inte kunnat se hur min son ser ut? 🙁

Knappast.

Så som det är nu ska bara jag och storebror resa dit. Pappa och lillebror får stanna hemma.

Nu är det ”bara” att ordna allt.

5 Svar till “Livet suger idag”

 1. Christina september 25, 2010 på 08:07 #

  Skickar en stor kram.

 2. Maria september 25, 2010 på 09:14 #

  SKITSNYGG BLOGG! Gillar den verkligen.
  Hoppas du får en bra helg!

 3. Sandra oktober 21, 2010 på 03:21 #

  Cool blogg det här! Men det var länge sen du uppdaterade :O

  • Naya oktober 21, 2010 på 08:19 #

   Tycker samma sak. Är det inte dags för uppdatering?

   • Elma oktober 21, 2010 på 10:26 #

    Jodå 🙂 Nya inlägg kommer inom kort.
    Jag bara har jätte stresiga dagar bakom mig, men hoppas att det är över med dom.

    Kram

Lämna ett svar:

Gravatar Image