Et cetera
2

Det tråkiga …

Jag började skriva ett inlägg om min resa och allt som hände innan och under den, direkt efter att jag kom tillbaka till Sverige, men jag blev aldrig klar med det. Jag gick för mycket in i detaljer. Jag ville säga allt och det är bra, men själva inlägget blev så lång och livlös som en lista så att jag aldrig publicerade det. Sedan är det inte konstigt att inlägget blev sådant, man kan inte skriva så bra när man är orkeslös som jag var då. Kanske ”sliten” passar bättre att skriva.

 När jag vill göra något klart så kan jag överdriva. Jag testar alltid mina gränser och hur mycket jag orkar att göra, och saker måste jag göra klart. Om det är kort med tiden då är det bara att sova mindre och det är vad jag gjorde. Det skulle inte vara så farligt om det gällde bara längden av sömn, men nu var det så att jag var vaken i 24 timmar, jobbade natt under tiden och sedan sov på eftermiddagen i några timmar, för att nästa dag göra samma sak igen, bara för att ordna allt inför en resa. Och för den var jag inte redo. Ingen visum, ingen resväska, inga biljetter, massor saker att packa och man ska inte glömma något. Allt och mycket mer i bara tre dagar. Jag skulle jobba nattetid och gå till stan direkt efter för att handla och göra det som behövs, för att sedan sent på eftermiddagen ha lite sömn innan jag går till jobbet igen. Helt tokigt! Och allt detta var helt i onödan … 🙁

 Det var lördag när jag skrev mitt sista inlägg om min farfar. Redan på söndag köpte jag biljetter för ett flyg på onsdag. Snabbare gick det inte att resa, men redan på tisdagsmorgon får jag ett samtal om att min farfar dog kvällen innan och att han skulle begravas redan på onsdag (hoppas att ni hänger med alla dagar) men på onsdag skulle jag resa och jag skulle inte komma innan 10 på kvällen. Så inte bara att jag inte fick träffa honom, utan jag skulle inte hinna till begravning heller. Den dagen och dagarna efter var jag inte ledsen. Jag var bara arg. Jag var arg att jag gjorde så mycket och gjorde mitt bästa men ändå misslyckades.

 Det är en sedvana från dom gamla tider som gäller fortfarande i dom länder i Balkan, att begrava någon snarast. Jag förstår att man gjorde så för 100 år sedan, för att det är ganska varmt där. Bara tre månader med snö och rejäl kyla, vid havet inte även så länge. Men vad som är tråkigt är att inte heller nu finns nån möjlighet att bevara kroppen någonstans. Inga plats och inga resurser som finns, bara för dom som ska obduceras. Därför vill ingen vettig bevara kroppen hemma för länge. Så är det.

Sedan tänker jag att det är synd att ingen i familjen tänkte på mig. Jag förstår att dom hade mycket att göra också, men dom viste väl bra när jag skulle komma och det är dom som ordnade begravning. Så varför tog dom inte torsdag t.ex.? Jag vet att det var inget illa menat men slarv är tillräckligt illa. Det var roligt att träffa dom efter fem år, men jag skulle aldrig vilja lämna jobbet, ha tre shit stressiga dagar innan resan, köpa dyra flygbiljetter vilka inte går att ångra, resa med en femåring tre timmar med flygplan och sedan 6 timmar med bussen, för att vara där i två dagar och sedan resa tillbaka på samma sätt. Jag var villig att göra det för min döende farfar (eller i något annat undantagstillstånd) men till slut hann jag inte ens till begravning. Var allt förgäves?

Det är så tråkigt med människor som inte tänker på andra och inte frågar vad dom andra tycker. Så, så tråkigt. Men jag ska inte klaga mer. Jag var inte sur under hela resan. Nej det var jag inte 🙂 Jag utnyttjade den så lång det gick och det kommer jag att skriva om i ett av mina inlägg. Kanske redan idag. Vi får se snart.

 Till dess snälla glöm inte att tänka på varandra.

2 Svar till “Det tråkiga …”

 1. Linn oktober 22, 2010 på 07:49 #

  Hej!
  Hoppas allt är bra?
  Gör du designer till wordpress? Din var sjukt fin nämligen!
  Mvh Linn

  • Elma oktober 22, 2010 på 09:24 #

   Hej Linn!

   Jodå, det är bra idag 🙂 och tack för din fina kommentar. Det värmer …
   Jag är intresserad i design och håller på med det i flera år nu, med Joomla och WordPress. Jag har även börjat blogga pga. design och inte tvärtom, men allt jag gjorde var för mitt/privat bruk.
   Tanken finns där att börja studera design eller programmering inom en snar framtid. Jag hoppas bara att det blir snarast 🙂

   Elma

Lämna ett svar:

Gravatar Image