Et cetera
1

Tandproblem …

 För en vecka sedan upptäckte jag att min femåring håller på att tappa sin första tand. Vilket av sig är skitrolig grej och han själv är glad och säger att han är ”skolkille nu” 🙂 men då och då skulle jag kolla upp hans lösa tand, hur den ser ut och om den fanns kvar och vid ett tillfälle upptäckte jag att den permanenta tanden redan hade kommit fram men innanför den lösa tanden och jag blev orolig.

 En gång för några år sedan fick vi veta av tandläkaren att hans två tänder hade vuxit samman och kommit fram som en, medicinskt vad det heter kommer jag inte ihåg, men han sa att det är mycket möjligt att han kommer att få en permanent tand mindre på samma plats, för att alla andra tänder är där och det kan vara så att den permanenta tanden kom fram tillsammans med en mjölktand.
 Jag var hela tiden övertygad om att tanden sprack när han en gång som bebis halkade medan han kröp och slog sig blodig i tandköttet, för att bara några dagar efter händelsen kom den spruckna tanden fram på samma platsen var såret låg.

 Min yngsta son fick också tandproblem som bebis. Fyra av hans framtänder i överkäken bröts direkt efter att dom kommit fram. Han var 8-9 månader gammal då och i hans fall gick det också något fel i själva byggnadsprocessen, så att tänderna blev sköra och ömtåliga. Inte konstigt då att jag blir så orolig.

 Jag har bokat in tid hos tandläkaren och ska dit på tisdag, men om det finns någon av er läsare som vet vad det gäller får ni mer en gärna säga hur det gick i erat fall. Jag har hört att det kan hända så med barn och att det inte behöver vara ett problem, men ser det inte ut som att den nya tanden ligger lite för långt från mjölktanden? Jag är bara rädd att tandroten ligger där också.

Ett Svar till “Tandproblem …”

  1. ericakyhlström oktober 24, 2010 på 11:13 #

    Inte så kul med tandproblem men otroligt söta bilder<3

Lämna ett svar:

Gravatar Image