Et cetera
6

Träna med Mari Winsor (så här gjorde jag)

Jag är inte någon (sport)typ som tränar. Mest pga. tidsbrist. Det skulle typ ta 2 timmar att resa t o r och träna och det ska man helst göra några gånger i veckan. No way. Jag har ingen möjlighet att lägga så mycket tid på det. Men någon gång kommer sådana tankar över mig, man vill leva sund liv, äta nyttigt, träna och må bra, man kan göra det hemma också, köpa någon DVD eller bok and give it a try, men jag är småbarnsmamma och inte den hemmavarande, så det är mycket annat som man måste organisera, ha koll på och någonstans måste man dra en gräns och prioritera.

Men det fanns en gång när jag var tvungen att prioritera träningen och det var direkt efter första förlösningen. Jag hade gått upp 20-25 kilo. 10 -15 kilo tappar man redan första veckan (bäbisen, vatten och moderkaka ur magen och sedan vatten ur kroppen), men för att resten ska gå bort måste man anstränga sig lite extra. Så när jag insåg att dom kilona inte kommer att försvinna av sig själva, inte snart i alla fall, laddade jag ner Winsor Pilates videor (de som man kunde se på TV-shop och nej då var det inte olagligt att ladda ner :)) och tränade under fyra dagar bara. Det fanns olika träningsvideor, om jag kommer rätt ihåg 6 videor för olika delar av kroppen. Mina värsta områden var baken, abdomen och lårar, så det var dom områden jag koncentrerade mig på. Jag valde två videor, båda 20 minuter långa och tränade 40 min. under fyra dagar. Det var ganska lätt träning, ingenting att svettas för, men man kände ändå att man tränade kroppen.

Och resultatet var fantastiskt !

Tänk dig en kropp vars bröstkorg, midja och höfter är lika på bredden och vars bak är ganska stor, heheh, så såg min kropp ut och tänk dig nu att förlora allt överflöd efter bara 4 dagar med träning. Otroligt eller hur? 4 kilo efter 4 dagar och jag tränade bara ett område, mest liggande utan någon extrem ansträngning. Nu förstår man väl varför jag inte tränade en längre period. Det behövdes inte alls 🙂

Nu svär jag på Mari Winsor och varmt rekommenderar hennes videor till alla, speciellt till dom med gravidkilon kvar, för att det är dom jag tog bort blixtsnabbt och om det finns någon av er som tränade hennes Pilates, hör av dig och säg hur det gick för dig. Finns det mer där ute som upplevde mirakel eller är det bara jag? 🙂 Och definitivt ska du höra av dig om du bestämmer dig att testa M.W. Pilates efter att du läst det här 😉 Då blir jag extra glad. Men en sak är säker. Hennes Pilates redan ÄR legendariska. Så våga att testa dom.

Det var denna situation på pendeltåget som fick mig att tänka på träningen. Så kan man också göra om man inte har tid att gå på gymmet. Problemet är bara att man inte kan morgonträna pga. den täta morgontrafiken :))

6 Svar till “Träna med Mari Winsor (så här gjorde jag)”

 1. Fröken Viktig november 12, 2010 på 08:13 #

  Hoppas du får en bra helg 🙂

  • Elma november 12, 2010 på 09:43 #

   Hej! Detsamma!

   Hoppas att du får nyta av det här. Läser på din blogg att tvillingarna är på väg :))
   Gratulerar!

   /Elma

 2. Linn november 12, 2010 på 10:17 #

  Vad fin din blogg är nu 🙂

  Linn

  • Elma november 12, 2010 på 10:41 #

   Hej Linn! 🙂
   Det var ett tag sen!
   Jag håller på med den i en vecka nu och ännu är jag inte klar. But soon 😉
   Jag måste ”komma förbi”. Ska höra av mig idag 😉

   Kram

 3. Polly november 12, 2010 på 13:04 #

  uuuh ska genast kolla upp! 😀

  • Elma november 12, 2010 på 21:20 #

   😀 Lycka till !

Lämna ett svar:

Gravatar Image