Et cetera
1

”Pateras” på Tradera

Häromdagen handlade jag på Tradera för första gången efter flera år. Och visst att jag kommer på någon som vill luras. En person som just nu har alias Pateras och som enligt mail och Tradera heter Vasilis Pouvoutsis, säljer flera smycken där och jag vann en av hans ringar. Men med det slutade allt det roliga. Jag överförde pengarna, meddelade det honom men han förblev tyst i tre dagar. Sedan skickade jag ett mail till och då svarade han och sa att vinsten blev skickad. Ok, tänkte jag. Han svarade, det är väl bra, och nu ska vi få se vad som händer. Brevet kom efteråt. Den innehåll en ring och en lapp i vilken han skrev allt det ”schysta”. Men ringen var inte värd pengarna. Inte en peng tycker jag. Den var inte i silver och den hade ingen jade på så som han beskrev från början. Och bilden som han la upp stämde inte direkt med den ringen jag fick. Den på bilden såg ut mera som i silver, med mörka områden, som en riktig gammal silver ska se ut, och med jade som var mycket ljusare än den som jag fick. I övrigt såg dom lika ut. Modellen var densamma. ”Bara” att min var aluminium-blank :/ Sedan såg jag att han la ut en auktion till med samma ring. Snacka om skumma grejer… Fabrikstillverkade i 1000tals exemplar… Hursomhelst … jag la en negativ omdöme 2012/01/11, det där som han beskrev stämde inte med det jag fick och jag visste att jag ska få negativ omdöme tillbaka. Varför? Därför att i hans vinnarmail och sedan på den där lappen i brevet stod det ”Om du är nöjd var vänlig lämna positiv omdöme först, då gör jag gärna det samma”. Vad skulle du tro då? Och det blev som jag trodde. Först såg jag hans omdöme av mig ”du lämna negativ utan att läsa beskrivningen dålig stil !!!!??” och sedan läste jag hans kommentar på min omdöme ”objekt som du köper är silver pläterande du kan ej läsa eller kontakta mig???”. Ja, först ska vi ge honom 10+ för svenska språket och sedan ska vi en gång till gå tillbaka till hans auktion som jag vann. Fattar ni vad han pratar om? Inte jag i alla fall.

Bilden från hans auktion

Bilden från hans auktion

Bilden på ringen som jag fick

Bilden på ringen som jag fick

Lappen som kom med i brevet

Det går bra att klicka på alla bilder för en verklig storlek.

Tilläg:

Så mycket om den silverpläterade ringen. Efter två dagar gick ”silver” bort av värme och svett på den sidan som ligger nära handflatan och visade guldfärgad material (förmodligen brons) och nu har den också färgat sv sig på fingret, vilket tyder på annat än silver, inte ens med pläterad kan det hända så.

...

 

Ett Svar till “”Pateras” på Tradera”

  1. stavros mars 9, 2012 på 23:31 #

    du glömde säga hans namn personnummer och adress och vem fan är du om jag får be varför kommer inte du oxo med ditt namn adrees och alt det där om du är rik eller bor i ett rikt område fattar jag ni är värst verkar så tack för mig

Lämna ett svar:

Gravatar Image