Stuff for you
5

Snabba Cash 2 – Cash & Burn tävling – Den mest spännande tävlingen hittills!

Jag anmälde mig till en tävling för någon vecka sedan. ”Snabba Cash” (en film) fan sida på Facebook organiserar den och ”Cash & Burn” heter den. Man skulle vänta länge på att den ska börja utan att ha någon info om vad det gäller eller hur allt ska gå till, man visste bara vilka priser ska dom dela ut och man blev sugen på att vinna. Jag har ofta besökt sidan dom sista dagarna innan allt skulle börja. För att följa vad som händer eller ”OM någonting skulle hända” kanske bättre att säga, men jag aldrig såg något utom en timer som räknade ner dagar och timmar innan start och meddelandet att ”Kriminalreporter Rex Jenzen” skulle höra av sig snart.
Senare när allt började såg jag bara att jag hade klarat 0%. Trodde att jag hade missuppfattat något och att jag blev utslagen från tävlingen, men så fick jag sms påmminelse i vilket stod det att den MMS som jag fick dagen innan kommer från ”Snabba Cash” och ”Rex Jenzen” och att han själv väntar på att jag ska höra av mig till han. Då uppfattade jag att den video MMS som jag så lätt tog för spam och i vilken någon man säger att jag behöver besöka någon länk, egentligen var start på tävlingen.
Det tog några dagar till innan jag besökte hemsidan. Jag försökte göra det från iPaden men att koppla deras hemsida med Facebook gick inte så bra, så jag behövde att göra det genom dator (flash och sånt, ni vet). När jag egentligen gjorde det blev jag positivt överraskad. Det här tävlingen och dens koncept är den bästa hittills. Den fick mig att skriva här på bloggen och då ska man verkligen tro på att det är något bra, för att jag skrev inte något på så länge 🙂 (Ok, med en del fick jag push från Loreen och hennes video idag, verkligen behövd en).
Och när jag äntligen besökte deras hemsida från min dator fick jag koppla den till mitt Facebook konto och i samma stund öppnades email kontot som såg ut som vilket email konto som helst (Hotmail, Yahoo…) och i detta som i alla mina egna stod mitt namn. Mitt namn och efternamn i själva email adressen.
Först var jag tveksam om det var så smart. Någon/något öppnade just email konto i mitt namn och för en stund kände jag obehag. Kontot innehåll som i alla vanliga fall ett välkomstbrev, ett reklambrev och ett brev från ”han”, Rex.
Och så här stod det…

”From
Rex Jenzen

Subject
Hjälp mig!

Date received
00:48

ReplyBack

Bli inte rädd nu.

Mitt namn är Rex Jenzen – med Z. Jag är Sveriges bästa kriminalreporter. Du måste ha hört talas om mig.

Jag behöver din hjälp.

Just nu jobbar jag på ett reportage som kommer att avslöja allt om värdetransportrånet i Högberga den 26 mars. Men jag har blivit hotad till livet om jag fortsätter.

Så jag måste hålla mig gömd ett tag. Vi får snacka via mejl. (Fast jag har extremt dålig uppkoppling. Om jag har tur kan jag få ett halvt 3G-streck i mobilen. Uselt.)

Jag har ett arkiv som jag vill att du använder. Du hittar det här:
http://176.xx.xxx.xxx/

Här är inloggningsuppgifterna:
Username: xxxxx
Password: xxxxxxxx

Här finns det flera artiklar om rånet och rånarna. Läs dem så hör jag av mig i morgon.

Tack för att du hjälper mig.

/Rex

PS. Det är extremt bråttom. Vi har en tight deadline. Allt måste vara klart den 29 juli. Lita på mig. Gör som jag säger. Var inte orolig. Det är mig de är ute efter.

Rex Jenzen
Reporter

Blog: rexjenzen.tumblr.com
Phone: +46 76-xxx xx xx”

Det är jag som la ”xxxxxx” på vissa platser. Visst är det bara spel, men man vet aldrig om det är bra att visa alla uppgifter, särskilld dom inloggningsuppgifter 🙂

Jag, lika som förmodligen många andra, tycker mycket om att använda hjärna, lösa uppgifter och om att spela detektiven. Och när det är så bra gjort som det är med det här då blir det ännu roligare.

Jag får inte glöma att nämna att dom inloggningsuppgifter var riktiga. Att dom verkligen leder till en server var ”hemliga” dokumenter ligger som jag ”måste” gå igenom nu.

Det här verkar vara skitkul grej att uppleva, även om man förmodligen inte kommer att vinna.

Men man vet aldrig… Man vet aldrig… 🙂

Det här blir spännande i alla fall och jag hör av mig om hur det går till.

 

Detektiven

5 Svar till “Snabba Cash 2 – Cash & Burn tävling – Den mest spännande tävlingen hittills!”

 1. Emma juli 6, 2012 på 21:52 #

  Hej!

  Håller med dig! Sjukt spännande spel! Verkligen! 🙂
  Hur långt har du kommit? Jag är på den delen när man ska hacka Oden Security.

  Ha en bra kväll!
  //Emma

  • Elma juli 6, 2012 på 23:31 #

   Hej Emma! 🙂

   Jag har inte gjort något mer idag. Hade andra saker att göra. Får se hur det blir imorgon. Hoppas på en lugn dag med mera tid för mig själv. Jag är fortfarande i början och har flera email och dokumenten att läsa. Måste verkligen snabba på om jag vill lyckas. Ni andra kör med full fart ju 😉

   MVH Elma

   • Emma juli 7, 2012 på 08:39 #

    Håller med! Spelet kan vara väldigt stressande!

    Fundar också på att ta det lugnt ett tag men vet du om man kan göra så i spelet? Kn andra hinna före en?
    Eller spelar det någon roll? Tänker, det stod ju final den 29 eller nått så då kanske det inte spelar nån roll hur snabb man är, bara man är med i finalen?
    För då behöver man ju inte stressa sig igenom spelet tänkte jag 😉

    //Emma

 2. James Mole McConnell juni 15, 2013 på 20:15 #

  Hej,

  Vad glad jag blev när jag läste genom det här! För att jag var en huvudperson som skapade spelet. Du skriver precis hur jag hade tänkt att någon skulle uppfatta spelet. Tack att du gjorde mig glad ikväll. 🙂

  • Elma juni 18, 2013 på 14:08 #

   Glädjen är min 😀

Lämna ett svar:

Gravatar Image